Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@11:01:52 GMT

طرح راهنمای گردشگری نابینایان در شیراز رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۷۰۴۵۰

طرح راهنمای گردشگری نابینایان در شیراز رونمایی شد

شیراز-ایرنا- طرح راهنمای ویژه گردشگران نابینا که با هدف همسان سازی امکانات فرهنگی جامعه برای گردشگران و شهروندان نابینا و کم بینای داخلی و خارجی طراحی شده در مجموعه حافظیه شیراز رونمایی شد.

به گزارش ایرنا معاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، عصر پنجشنبه در آیین رونمایی از این طرح بیان داشت: با توجه به نیازسنجی که صورت گرفت از سال 96 طراحی این کار آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همت محمدی گفت: در مرحله نخست، طرح راهنمای گردشگری نابینایان برای چهار مکان فرهنگی و تاریخی حافظیه، سعدیه، ارگ کریمخان زند و مجموعه جهانی تخت جمشید در نظر گرفته شده و در ماه های آتی تمام مکان های تاریخی و گردشگری استان فارس از این راهنمای گردشگری برخوردار می شوند.
وی اضافه کرد: نابینایان استان فارس که حدود 10 درصد جمعیت فارس را تشکیل می دهند، می توانند در آینده نه چندان دور از خدمات این طرح بهره مند شوند.
بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن که در سال 95 انجام شد، جمعیت استان فارس چهار میلیون و 851 هزار و 274 نفر اعلام شد.
مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز نیز در مورد این طرح اظهار داشت: در قالب این پروژه برای هر یک از اماکن گردشگری، یک لوح تهیه می شود که حاوی نسخه های صوتی و بریل اطلاعات تاریخی و مختصات آن مکان است.
محمدقاسم شایسته نیا افزود: این طرح راهنمای گردشگری بر روی صفحه ای چوبی نصب شده و گردشگر نابینا می تواند با نصب هندزفری و فشردن کلیدهایی که در بخش جانبی این لوح تعبیه شده، از طریق فایل صوتی اطلاعات مکان مورد نظر را بشنود و بصورت همزمان نسخه بریل همین اطلاعات را بخواند.
خط بریل (Braille) الفبایی است که نابینایان را قادر به خواندن می کند. هر کدام از حروف این الفبا از چند نقطه برجسته تشکیل شده است. فرد نابینا برای خواندن این حروف، انگشتان خود را بر آنها قرار داده و با لمس موقعیت نقطه ها،حروف و یا کلمه ها را تشخیص می دهد.
وی ادامه داد: گردشگر نابینا همچنین می تواند ماکت کوچک 2 بعدی مکان مورد نظر را که در بخشی از لوح نصب شده لمس کند تا تصویری کلی از نمای بنا در ذهن او شکل گیرد.
مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز بیان داشت: هم اینک لوح های راهنمای گردشگران نابینا برای هفت مقصد گردشگری از جمله مجموعه فرهنگی حافظیه شیراز آماده شده است.
شایسته نیا با اشاره به اینکه مراحل قانونی ثبت رسمی این طرح در حال انجام است، افزود: هزینه طراحی و ساخت این طرح 20 میلیون ریال است و در صورت رسیدن به مرحله تولید انبوه، این رقم نیز کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: همه مراحل اجرای این طرح شامل، ایده پردازی، ساخت و تولید فایل های صوتی و بریل توسط اعضای نابینا و کم بینای این موسسه انجام شده است.
شایسته نیا گفت: ایجاد امکانات شهری برابر برای شهروندان نابنیا در جامعه، افزایش رونق صنعت گردشگری، ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان نابینا و همچنین افراد بینای توانمند با هدف تولید لوح های گردشگری شامل تحقیق، گویندگی، ویرایش صدا و فتوشاپ از جمله مزایای این طرح است.
وی اضافه کرد: این طرح برای اماکن زیارتی، مجموعه های فرهنگی تاریخی، تفرجگاههای طبیعی، مجتمع های تجاری و تفریحی، موزه ها و تورهای گردشگری قابل استفاده است.
مدیرعامل موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز افزود: این موسسه آماده است که این طرح را برای مکان های مختلف طراحی و مهیا کند.
موسسه نابینایان توانگران کارآفرین شیراز، با هدف خدمات رسانی به نابینایان و کم بینایان در حوزه های علمی، آموزشی، کارآفرینی، توانبخشی، فرهنگی و مذهبی از سال 1385در قالب هیات امنایی در این شهر فعال شد.
9873 /6118

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي نابينايان طرح گردشگري رونمايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۷۰۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهارداشت: از امروز شاهد آغاز نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مصلی تهران هستیم و از همه شما دعوت می‌کنیم در این نمایشگاه حضور یابید.

اسماعیلی اظهار داشت: نمایشگاه امسال برای اولین بار در ۱۵۰ هزار متر در حال برگزاری است و بیش از ۲۵ کشور و هزاران ناشر در نمایشگاه حضور دارند.

وی با بیان این‌که عدالت فرهنگی موضوع مهمی است افزود: هر فرد ایرانی در هر نقطه از کشور می تواند با ورود به سامانه مربوطه کتاب را با تخفیف خرید کند و به صورت رایگان در منزل تحویل بگیرد. سال گذشته بیش‌ از ۲ میلیون نفر از این طریق کتاب دریافت کردند، امسال هم این کار ادامه دارد که پیش بینی می‌کنیم با استقبال مردم مواجه شود.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: نمایشگاه محل وفاق و گردشگری فرهنگی است. برنامه های متنوعی برای نمایشگاه پیش بینی شده است.

اسماعیلی گفت: از ۲۷ اردیبشهت اعزام به حج واجب را خواهیم داشت وبیش از ۸۷ زائر ایرانی حضور خواهند داشت و دولت با تمهید همه مقدمات تلاش دارد یک حج واجب با رویکردی که رهبرانقلاب فرمودند، برگزار شود .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در سند تحول دولت مردمی و در ۵ رویکرد کلان موضوع توجه به صنایع خلاق فرهنگی را اولویت خودقرار دادیم با مصوبه ای که رییس جمهور ابلاغ فرمود در حال تدوین اساسنامه مجموعه شرکت شهرهای دانش بنیان و صنایع خلاق فرهنگی هستیم‌.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز برگزار می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار